Barcelona: Bellafila nº 4. Telèfon: 630591116 gemmapsicologaclinica.blogspot.com
Girona: Jaume I nº 5,1er. Telèfon: 630900925. Facebook:
Estimulació Cognitiva

 

En arribar a una certa edat, o bé en determinades circumstàncies personals de dificultat, o d’haver patit un accident o esdeveniment traumàtic, observem que al nostre cervell li costa funcionar de forma adequada i ens trobem en la necessitat de reestructurar alguns dels rols que exercim habitualment a la nostra vida. Així doncs en ocasions podem sentir que no recordem esdeveniments relativament recents o passats, que no som capaços d’orientar-nos bé en l’espai, o senzillament volem evitar que això succeeixi per tal de mantenir la nostra salut i gaudir més de les nostres experiències vitals.
Les terapeutes de Psicoteràpia Integral Girona-Barcelona oferim programes d’estimulació cognitiva adequats i coherents amb la vida de les persones, però també amb la dels seus familiars.
El procés terapèutic que proposem, l’enfoquem considerant que la persona ha de recuperar la capacitat per afrontar aquestes experiències i continuar creixent i madurant. Va dirigit no tant sols a la persona que pateix el dèficit o la malaltia, sinó que inclou de forma activa i participativa el seu entorn, cuidador principal i familiars. Per aquest motiu, facilitem un espai educatiu i terapèutic per a poder construir i compartir individualment o amb altres, vivències, percepcions, sensacions i emocions que dificulten l’acceptació de la realitat, la resolució de conflictes i la seva recuperació.
Aquest procés el duem a terme a través d’exercicis d’estimulació cognitiva, emocional i funcional per tal d’aconseguir que la persona augmenti el rendiment d’aquestes funcions.